Burgemeesters van Münster en Enschede wisselen opnieuw van stad

31 augustus 2018

Tweedaagse uitwisseling brengt steden dichter bij elkaar

Maandagochtend passeren de Oberbürgemeister Markus Lewe van Münster en burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede elkaar op weg naar de reguliere werkplek van de ander. Maandag 3 en dinsdag 4 september vindt de tweede burgemeestersuitwisseling tussen beide steden plaats in het kader van de samenwerking tussen Münster en Enschede. Mobiliteit, economie, kennis en cultuur staan tijdens de uitwisseling centraal.

Versterken grensoverschrijdende samenwerking

De burgemeesters bezoeken diverse bedrijven en instellingen en bespreken de mogelijkheden om de grensoverschrijdende samenwerking verder te versterken. Om die reden wordt burgemeester Lewe vergezeld door o.a. vertegenwoordigers van de Westfälische Wilhelms Universität, de Fachhochschule Münster, de Industrie- und Handelskammer en de Handwerkskammer. Met burgemeester Van Veldhuizen reizen een tiental vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen mee. 

Uitwisselingsprogramma Ken je Buren

In het kader van de samenwerking tussen Münster en Enschede hebben inmiddels een dertigtal medewerkers van beide gemeenten deelgenomen aan het uitwisselingsprogramma ‘Ken je buren’. Dat programma is opgezet om meer kennis te krijgen over de verschillen in de Duitse en Nederlandse werkcultuur en staatsinrichting en te leren van de manier waarop in beide steden gewerkt wordt. Op maandagavond staan in beide steden ontmoetingen gepland met deelnemers aan het programma.

De burgemeestersuitwisseling wordt dinsdagmiddag afgesloten met een gezamenlijke lunch in de Foodhal in Enschede. Daarbij zullen beide burgemeesters aanwezig zijn.