Club blijft na overleg met gemeente gesloten

Foto van de Oude Markt
09 juli 2021

Het club-deel van Aspen Valley in Enschede blijft de komende twee weekenden gesloten, dat is de uitkomst van het overleg tussen de ondernemer en de gemeente.

“Na constructief overleg met de gemeente en een goed gesprek met burgemeester Van Veldhuizen, hebben we besloten het Club-deel in Enschede in beginsel twee weekenden dicht te houden”, aldus de eigenaar van Aspen Valley. “Dat geeft ons en de gemeente de tijd om uit te zoeken hoe het mogelijk is geweest dat zoveel bezoekers in de week na 26 juni positief getest werden.”

Aan de oproep aan alle gasten om zich te laten testen is in ruime mate gehoor gegeven en de GGD is volop bezig met het bron- en contactonderzoek en verwacht over een week de eerste resultaten beschikbaar te hebben. Ondertussen wordt ook gekeken naar mogelijke andere verklaringen voor het grote aantal besmettingen. Wel is inmiddels duidelijk dat ook elders in het land clusters zijn ontstaan en lopen de besmettingscijfers, met name onder jongeren snel op.

Burgemeester Onno van Veldhuizen daarover: “Het is mooi om te zien dat we samen met de ondernemer de benodigde tijd nemen om uit te zoeken waar het eind juni mis is gegaan. Laten we eerst vaststellen wat de oorzaak is zodat we wellicht maatregelen kunnen treffen om herhaling te voorkomen. Daarnaast hoop ik dat iedereen zich realiseert dat we nog niet van het corona-virus af zijn. Het aantal ziekenhuisopnames daalt gelukkig nog steeds, maar de ongeziene snelheid waarmee het aantal besmettingen in heel Nederland toeneemt baart me grote zorgen.”

“Vandaar een dringende oproep aan bezoekers en ondernemers: Laten we ons vooral aan de basisregels houden; anderhalve meter afstand, thuisblijven bij koorts of verkoudheid en testen voor toegang.”