DCW gaat verhuizen

22 mei 2018

Na 28 jaar verhuist DCW naar de nieuwe locatie aan de Spoordijkstraat 132 in Enschede. Na een uitgebreide zoektocht werd er een passend bedrijfspand gevonden.  Op donderdag 17 mei namen de 450 medewerkers van DCW alvast op feestelijke wijze afscheid van het gebouw aan de Kuipersdijk.

Afsluiting van een tijdperk

Voor een groot aantal medewerkers is deze verhuizing een afsluiting van een tijdperk. Sommige medewerkers hebben al vanaf 1990 op deze locatie gewerkt. Veel medewerkers werken al lang bij DCW, wat maakt dat de verhuizing een spannend moment is. Zij kunnen hierover prachtige verhalen vertellen. “Met een blinddoek op ken ik de weg nog hier”, vertelt Touriya Lamzandi. “Dat zal wel weer wennen zijn in het nieuwe pand”.

Eerste energieneutrale pand van de Gemeente Enschede

Met deze verhuizing gaan de medewerkers van een verouderd en groot gebouw naar een modern, fris, bedrijfsverzamelgebouw dat is toegesneden op de eisen van deze tijd qua klimaat, flexibiliteit en duurzaamheid. Het nieuwe pand is het eerste energieneutrale pand van de Gemeente Enschede.

Beschut Werk

De DCW biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een beschutte werkomgeving. Vaak lukt het deze groep niet om een plek bij een regulier bedrijf te vinden. De oorzaken hiervan lopen uiteen van gebeurtenissen in persoonlijke sferen, tot mentale en fysieke beperkingen, gezondheidsproblemen en te weinig scholing.

Volg de verhuizing van de DCW via: https://www.dcw.nl/verhuizing-dcw/.