De aanslag gemeentelijke belastingen komt er aan

02 februari 2017

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus.

Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze begin februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag (in opdracht van de gemeente) van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT).

Informatie

Op deze gecombineerde aanslag ziet u de kosten voor de onroerende zaakbelasting (op basis van de WOZ-beschikking), de afvalstoffenheffing, rioolheffing en eventuele hondenbelasting. U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken. Op www.gbtwente.nl vindt u een antwoord op veelgestelde vragen en het digitaal loket van het GBT. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op. De contactgegevens staan op de voorzijde van de aanslag vermeld.

Bel eerst voordat u bezwaar indient

Wanneer u vindt dat deze aanslag of de WOZ-beschikking onjuist is, bel dan eerst met het GBT. Zij nemen uw bezwaar met u door en helpen u graag verder. Bezwaar maken kan tot zes weken na dagtekening van de aanslag.

Liever digitaal?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot uw post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties en dus ook de aanslag gemeentelijke belastingen van het GBT. Als er een nieuw bericht voor u klaar staat, ontvangt u automatisch een e-mail op uw persoonlijke mailadres. Als u zich al heeft aangemeld, ervaart u nu al het gemak er van. Nog niet aangemeld? Dat kan via www.mijnoverheid.nl.