De aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan

05 februari 2018

In februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze rond 9 februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox.

Heeft u geen MijnOverheid-account? Dan ontvangt u de aanslag eind februari per post in uw brievenbus. Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) verstuurt de aanslag in opdracht van de gemeente Enschede.

Waaruit bestaat de aanslag?

Op deze gecombineerde aanslag ziet u de kosten voor de afvalstoffenheffing, de rioolheffing, de onroerende zaakbelasting (op basis van de WOZ-beschikking) en hondenbelasting. U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen en hoe u kwijtschelding kunt aanvragen of bezwaar maakt. Op www.gbtwente.nl vindt u het digitaal loket van het GBT én antwoorden op veelgestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op. De contactgegevens staan op de voorzijde van de aanslag vermeld.

Bel eerst voordat u bezwaar indient

Wanneer u vindt dat de aanslag of de WOZ-beschikking onjuist is, bel dan eerst met ons. Wij nemen uw bezwaar met u door en helpen u graag verder. Bezwaar maken kan tot zes weken na dagtekening van de aanslag.

Nog niet op MijnOverheid?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot uw post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties en dus ook de aanslag gemeentelijke belastingen van het GBT. Als er een nieuw bericht voor u klaar staat, ontvangt u automatisch een e-mail op uw persoonlijke mailadres. U ontvangt het bericht dan niet meer per post. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via www.mijnoverheid.nl.

Meer Informatie

Meer informatie vindt u op onze website op de pagina gemeentelijke belastingen.