Donderdag 3 oktober: “Battle of the Bands” in Metropool Enschede

Afbeelding met een van de deelnemende bands
18 september 2019

Vijf overheidsbands strijden om de titel ‘Beste (gemeente)band’

Op donderdag 3 oktober van 19:30 uur tot 23:00 uur is er een uniek muziekfestival in muziekcentrum Metropool in Enschede. Bands bestaand uit medewerkers van vier gemeenten en een waterschap strijden in een “Battle of the Bands” om de felbegeerde jaarlijkse bokaal van beste Overijsselse overheidsband. Deuren openen om 19:00 uur en de toegang is gratis.

Grensoverschrijdend

Dit jaar vindt de strijd plaats in Enschede en heeft voor het eerst een internationaal karakter. Het festival maakt namelijk onderdeel uit van de Duitslandweek “Die Tolle Woche” (www.dietollewoche.eu). De gemeente Münster uit Duitsland doet voor het eerst mee aan de “Schlacht der Gemeindebands” en gaat de strijd aan met Overijsselse bands uit Enschede (winnaar in 2018), Deventer, Dalfsen en het waterschap Vechtstromen. Bovendien vertolkt iedere band minstens één nummer in de buurtaal.

Jury

Tijdens korte optredens van 20 minuten, krijgen de bands de kans om zowel de jury als het publiek weg te blazen. De jury heeft ook een internationaal karakter, met experts uit Nederland en Duitsland. Naast de jury heeft ook het publiek een belangrijke stem door te bepalen wie er met de publieksprijs vandoor gaat.

Mystery guests

Om de muziekavond nog verder te verrijken, geven vijf ‘mystery guests’ een nooit eerder vertoond gastoptreden. Tijdens hun uitvoering van een bekende Duitse hit worden deze gasten begeleid door de Enschedese gemeenteband ‘Zeum’n breurs’. Deze band brengt dit jaar overigens uitsluitend Nedersaksische liederen ten gehore.