D.R.V. Euros wint fietsuitdaging Bike2Sport

04 juni 2018

Van februari tot en met mei hebben tien sportclubs in Enschede meegedaan aan de fietsuitdaging Bike2Sport.

Doel was zoveel mogelijk met de fiets naar de sportclub te gaan. Daarmee konden ze sparen voor een clubdoelstelling. Ruim 600 fietsers hebben 8.431 fietsritten gemaakt. Vier clubs hebben de eindstreep gehaald. De uitdaging Bike2Sport is een onderdeel van de campagne Enschede Fietsstad 2020.

Achttien weken langs zijn de leden van 10 Enschedese sportclubs (v.v. Harambee, Euros, Fellini VIPS ’83, EHV Enschede, SV Lonneker, SC Enschede, GKV Ons Clubje, Tex Town Tigers, EMOS, en In2Sport) zoveel mogelijk met de fiets naar hun sportclub gereisd. Via de app SMART in Twente werden hun ritten van en naar de club geregistreerd. Iedere club kon zijn eigen doel bepalen. Alle ritten naar de club telden mee.

Via allerlei kanalen hebben de clubs zoveel mogelijk leden gemotiveerd om mee te fietsen. G.K.V. Ons Clubje heeft vrijwel de hele actieperiode vooropgelopen. De korfbalvereniging was dan ook de eerste club die zijn clubdoelstelling haalde.

De clubs die hun doelstelling hebben behaald, ontvangen 1 euro per rit. Dit bedrag mogen ze besteden aan een zelfgekozen clubdoel. Enkele clubs hebben besloten om het bedrag te schenken aan een goed doel. Zo schenkt Sportclub Enschede het bedrag aan de Stichting KiKa en heeft Fellini Vips ’83 het bedrag geschonken aan de Bas de Goor Foundation.

In totaal hebben vier van de tien clubs hun clubdoelstelling behaald. Zij maakten daarmee – via loting - kans op een extra bedrag van 1.000 euro. Die loting is afgelopen zaterdag 2 juni door wethouder Jurgen van Houdt van de gemeente Enschede verricht. Roeivereniging D.R.V. Euros was de gelukkige winnaar van dit geldbedrag.

Enschede Fietsstad 2020

Fietsen is in. Daarom zet de gemeente samen met Fietsstadpartners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen en wordt veilig fietsen gepromoot. Met leuke acties worden inwoners en werknemers in Enschede uitgedaagd om vaker de fiets te pakken. Op de website enschedefietsstad.nl vindt u meer informatie over deze campagne en de lopende acties.