Eenmalige energietoeslag?

Stadhuis Enschede
23 maart 2022

Dit is wat we nu weten

Vrijdag 18 maart heeft gemeente Enschede aan de eerste groep huishoudens een bedrag van 200 euro uitgekeerd. Deze huishoudens hebben hierover een brief gekregen. Er zijn meer huishoudens die recht hebben op deze eenmalige energietoeslag. Zij kunnen dit aanvragen zodra er meer bekend is.

Het Rijk heeft het geld nog niet uitgekeerd aan de gemeente

Het bedrag dat ze aan de gemeente gaan uitkeren hiervoor is nog niet bekend. Het Rijk geeft aan dat het bedrag voor 1 juli zal zijn uitgekeerd. Pas op dat moment weten wij welk bedrag de gemeente ontvangt.

Het Rijk spreekt over bedragen tot 800 euro

Helaas zijn de signalen bij de gemeente dat het bedrag dat we gaan ontvangen niet voldoende zal zijn om iedereen 800 euro te betalen. Wij richten ons daarom nu op de huishoudens tot 100 % minimum.

De gemeente Enschede wil het beschikbare geld zo eerlijk mogelijk verdelen

Dit moet vooral de mensen ondersteunen die dit geld door de prijsstijging het hardst nodig hebben.
Wij werken hard aan het beleid en uitvoering, zoals dat heet. Met andere woorden: wij zorgen ervoor dat zodra het geld beschikbaar is, wij dit kunnen uitbetalen aan de mensen die dit nodig hebben.

Zodra wij meer weten vindt u dat hier. Houd ook de pagina enschede.nl/energietoeslag in de gaten. Zodra de energietoeslag aangevraagd kan worden, kan dat op die pagina.