Elke dag Warmetruiendag in Enschede

Gemeente Enschede heeft hoge duurzaamheidsambities en zet zich in door met energiebesparing het goede voorbeeld te geven. Daarom doet Enschede op vrijdag 5 februari mee aan de jaarlijkse Warmetruiendag.

Met deze nationale energiebesparingsactie vragen Greenchoice en het Klimaatverbond aandacht voor de wereldwijde klimaatverandering. Op veel plekken in Nederland vinden die dag energiebesparingsactiviteiten plaats.

Elke dag Warmetruiendag

Voor de gemeente Enschede is het eigenlijk elke dag Warmetruiendag. Energiebesparing krijgt doorlopend aandacht door de uitvoering van telkens nieuwe duurzame maatregelen zoals LED-verlichting, een zuiniger ventilatiesysteem en zonnepanelen.

Medewerkers op het gemeentelijk Stadskantoor krijgen op donderdag 4 februari tijdens een speciale energie-rondleiding alles te horen over deze energiebesparende maatregelen. Ook gaan deze dag twee liften uit waarmee veel energie wordt bespaard.

Tochtslangen op scholen

Naast de gemeente doen ook veel basisscholen mee aan de Warmetruiendag. Ze draaien de verwarming een graadje lager en krijgen komende week bezoek van modeontwerper Bas Timmer (bekend van de sheltersuit voor zwervers). Samen gaan zij ‘tochtslangen’ ontwerpen om zo de kieren onder deuren en ramen op school en thuis dicht te maken. Als tegenprestatie kunnen scholen een vrije gift doen aan de Sheltersuit Foundation.

De Prinseschool aan de Staringstraat krijgt maandag 8 februari bezoek van wethouder Eelco Eerenberg. Kinderen van groep 7 en 8 gaan samen met de wethouder in het schoolgebouw op zoek naar mogelijkheden om energie te besparen op school. 

Wat kunt u doen?

Om energiebesparing te ondersteunen vragen wij iedereen op vrijdag 5 februari ook mee te doen aan de Warmetruiendag. Wilt u weten hoe? Trek bijvoorbeeld een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot. Kijk voor meer ideeën op www.warmetruiendag.nl. Bespaar ook en doe mee!