Enschede bereidt zich voor op halve finale Oranjeleeuwinnen

31 juli 2017

Donderdag 3 augustus speelt het Nederlands Elftal de halve finale van UEFA Women’s EURO 2017 in het FC Twente Stadion in Enschede.

Op het Stationsplein/Wilminkplein in de stad wordt een Fanzone opgetuigd. Deze staat vanaf 12.00 uur bol van de activiteiten voor jong en oud en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Alle informatie over het programma is te vinden op www.uitinenschede.nl/weuro-2017

De Fanzone opent om 12.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De beide halve finales worden uitgezonden op schermen, dus ook mensen zonder kaarten kunnen hier de wedstrijd op de voet volgen.

Fanzone

Om 17.50 uur vertrekt traditiegetrouw de Oranje Fanwalk vanaf de fanzone naar het FC Twente Stadion. De route naar het stadion is 4,5 kilometer en is ongeveer anderhalf uur lopen. De oranje parade wordt begeleid door een oranje bus en entertainment. Daarnaast worden pendelbussen ingezet van de fanzone naar het stadion en kan er gebruik gemaakt worden van openbaar vervoer.

Finale

Op zondag 6 augustus is het om 17.00 uur tijd voor de finale van het EK. Ook dan is er natuurlijk vanaf 12.00 uur een fanzone op het Stationsplein/Wilminkplein, met een uitgebreid programma.

Thuisstad

"Het EK is een geweldig feest aan het worden en dat gevoel groeit naar mate het toernooi vordert en ‘onze’ Leeuwinnen blijven presteren”, aldus burgemeester Van Veldhuizen. “Je merkt dat de aandacht voor vrouwenvoetbal de afgelopen weken enorm is toegenomen. En als Enschede voelen we ons toch een beetje de thuisstad van het vrouwenvoetbal. We zijn er trots op dat een halve finale én de finale hier worden gespeeld. Ik kijk er enorm naar uit.”

Bereikbaarheid

Er worden op beide wedstrijddagen veel bezoekers verwacht. In de binnenstad is geen extra parkeergelegenheid. Bezoekers van buiten Enschede kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein op de UT en met de pendelbus naar de fanzone reizen. Fietsen kunnen worden geparkeerd bij het station, in de fietsgarage op het Wilminkplein of bij fietsenstalling De Graaff.

Afsluiting Stationsplein

In verband met de Fanzone wordt op 3 en 6 augustus het Stationsplein vanaf 11.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Er wordt een omleiding gemaakt naar het NS station en de parkeergarage Stationsplein. Fietsers en voetgangers hebben normale doorgang.