Enschede bereidt zich voor op nieuwe voetbalmijlpaal

05 augustus 2017

Finalestad Enschede maakt zich op voor de wedstrijd tussen Denemarken en het Nederlands Elftal. De stad waar fabrikant Van Heek lang geleden het voetbal naar Nederland haalde, verheugt zich op een gezellig en onvergetelijk Oranjefeest. In het voetbalstadion van FC Twente, maar ook zeker in de stad.

“In Enschede hebben we iets met voetbal. Dat hier nu de vrouwenfinale plaatsvindt, is voor ons een nieuwe mijlpaal in onze voetbalhistorie. Het bevestigt bovendien dat we de bakermat zijn van het vrouwenvoetbal. Als ‘ons’ Oranje straks winnend van het veld stapt, is het succes nog groter dan het nu al is,” aldus burgemeester Onno van Veldhuizen.

Vier het feest mee op zondag 6 augustus

Net als tijdens de halve finale afgelopen donderdag, kunnen supporters vanaf 12:00 uur in de Fanzone op het Stationsplein en Wilminkplein alvast lekker in de stemming komen. In de Fanzone kan de wedstrijd op grote schermen gevolgd worden. Voorafgaand aan de wedstrijd is er volop entertainment. Naast sportactiviteiten kunnen kinderen er hun eigen spandoeken, petjes en T-shirts maken. Ook Kicky, de vrolijke mascotte van het EK, loopt er rond.

Fanwalk

De finale begint op 17:00 uur. Vanuit de Fanzone start ook weer de Fanwalk om 13:45 uur. Onder aanvoering van de Oranjebus maken supporters de feestelijke gang naar het stadion, een wandeling van 4,5 kilometer. De stoet arriveert ruim op tijd voor de wedstrijd bij het stadion.

Reisadvies

In verband met de verwachte drukte wordt supporters met finaletickets geadviseerd op tijd van huis te gaan. Zowel bezoekers van de wedstrijd als de binnenstad kunnen het beste met de trein naar Enschede komen, de NS zet extra treinen in. Automobilisten zien op borden langs de A1 en de A35 informatie over de meest gunstige route. Mensen uit Enschede en omgeving wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen. Meer informatie over het programma is te vinden op www.uitinenschede.nl/weuro-2017

Voetbalstad Enschede

De Enschedese voetbalhistorie is illustratief voor het pionierende karakter van de stad. In Enschede werd in 1885 de eerste Nederlandse voetbalwedstrijd gespeeld. Kort daarna is ook daar de eerste Nederlandse voetbalclub opgericht. Enschede stond aan de wieg van de Eredivisie voor vrouwen en FC Twente is ‘hofleverancier’ van het Nederlands elftal.