Enschede bespaart op energie

Hippe sheltersuits op tiende Warmetruiendag

Vrijdag 5 februari vieren kinderen op basisschool de Zevenster samen met wethouder Eelco Eerenberg de 10e verjaardag van Warmetruiendag. De Zevenster zet op die dag de verwarming een graad lager en bespaart daarmee 6% energie! Samen met Bas Timmer en de wethouder onderzoeken de kinderen hoe zij op school en thuis nog meer energie kunnen besparen zonder in de kou te hoeven zitten. Warmetruiendag draagt bij aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie. 

Hippe sheltersuits

Voorafgaand aan het bezoek van de wethouder gaan de kinderen op donderdag 4 februari samen met modeontwerper Bas Timmer warme sheltersuits voor daklozen  pimpen. De warme trui is al tien jaar lang het symbool voor alles wat mensen zélf kunnen doen om opwarming van de aarde tegen te gaan. Daar komt nu ook de sheltersuit bij.    

Elke dag Warmetruiendag

Gemeente Enschede heeft hoge duurzaamheidsambities en zet zich in door met energiebesparing het goede voorbeeld te geven. Energiebesparing krijgt doorlopend aandacht door telkens nieuwe duurzame maatregelen in gemeentelijke gebouwen zoals Led-verlichting, een zuiniger ventilatiesysteem en zonnepanelen.

Medewerkers op het gemeentelijk Stadskantoor krijgen op duurzame donderdag 4 februari tijdens een speciale energie-rondleiding alles te horen over deze energiebesparende maatregelen. Ook gaan deze dag twee liften uit waarmee veel energie wordt bespaard.

Wat kunt u doen?

Om energiebesparing te ondersteunen vragen wij iedereen op vrijdag 5 februari ook mee te doen aan de Warmetruiendag. Wil je weten hoe? Trek bijvoorbeeld een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot. Kijk voor meer ideeën op www.warmetruiendag.nl. Bespaar ook en doe mee!