Enschede breidt trouwmogelijkheden uit

Het college van B&W stelt de Raad voor om met ingang van 1 maart 2016 de trouwmogelijkheden in Enschede uit te breiden; het hele grondgebied van de gemeente wordt aangewezen als ‘huis der gemeente’.

Het aantal huwelijken in Enschede is in de afgelopen jaren teruggelopen. Steeds meer bruidsparen wijken uit naar andere gemeenten. Dat zien we graag anders.

Het college stelt daarnaast voor dat bruidsparen zeven dagen per week in het huwelijk kunnen treden of een geregistreerd partnerschap kunnen aangaan. Met uitzondering van het Stadhuis en het Stadskantoor, kan er op elke dag getrouwd worden tussen 8.30 uur en 0.00 uur.

Ook kan men straks trouwen in het Stadskantoor op dinsdag en woensdag om 13.30 uur en 14.00 uur tegen een gereduceerd tarief.

Tot slot staat in het voorstel om het kosteloze huwelijk of geregistreerd partnerschap in het Stadhuis, bedoeld voor inwoners met een kwijtscheldingsnorm, af te schaffen. De legesvrije huwelijken op woensdag om 8.30 uur en 8.45 uur in het Stadskantoor zijn wettelijk verplicht en verdwijnen dus niet.

Op maandag 22 februari behandelt de Enschedese gemeenteraad het voorstel.