Enschede gaat voor Fietsstad 2020

20 september 2016

Heeft u zich ook afgevraagd wat al die fietsstuurtjes overal in de stad betekenen? Enschede wil in 2020 Fietsstad zijn!

De fietsstuurtjes vormen het beeldmerk van de campagne Enschede Fietsstad 2020. Fietsen is in. Daarom zet de gemeente samen met de Fietsstad-partners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen. Ook dagen we met leuke acties inwoners en werknemers in Enschede uit om vaker de fiets te pakken.

Win een fixie

Maak een foto van uzelf met uw fiets bij een van de logo’s. Voor de leukste inzending staat er een blitse fixie te wachten. Zet snel uw foto op Facebook of Instagram met #EF2020. En vertel ons waarom u fietsen in Enschede leuk vindt. 

Opening fietsstraat Boswinkel

Op zaterdag 24 september a.s. om 11.30 uur opent wethouder Hans van Agteren (BBE) de nieuwe fietsstraat in Boswinkel. Deze fietsstraat vormt een snelle, comfortabele en veilige verbinding tussen Wesselerbrink en het centrum. Het openingsmoment vindt plaats tijdens de Boswinkel Boulevard. Hier wordt ook de prijs van de foto-actie uitgereikt. U bent van harte welkom.

Beloningen voor fietsers

Installeer de SMART-app op uw smartphone en fiets regelmatig over de fietsstraat door Boswinkel. Daarmee spaart u voor leuke cadeaus. Ook maakt u kans op een saunaweekend in de Zwaluwhoeve! Op woensdag 28 september wacht trouwens een leuke verrassing op u, als u over de nieuwe fietsstraat fietst.

Veilig stallen

Gemeente en politie slaan de handen ineen om de fietsdiefstal aan te pakken. Zelf kunt u ook veel doen. Op de site www.enschedefietsstad.nl vindt u praktische tips.

Meer informatie, deelname aan acties of partner worden: www.enschedefietsstad.nl.

Pak de fiets, want fietsen hóórt bij Enschede!