Enschede kiest voor hoogwaardige en toekomstbestendige evenementen

21 december 2016

Het college van B&W kiest voor het ondersteunen van een hoogwaardig en toekomstbestendig evenementenaanbod in Enschede. In het vastgestelde evenementenprogramma 2017 wordt geregeld welke evenementen in het komende jaar subsidie van de gemeente ontvangen.

Er wordt vooral ingezet op evenementen met een sterk profiel en een duidelijke binding met Enschede, zoals de Marathon, de Military Boekelo en Kunst in het Volkspark. Daarnaast investeert de gemeente in evenementen die zich (op korte termijn) nadrukkelijk kunnen onderscheiden, zoals Gogbot en het Maker Festival Twente.

Het college heeft kritisch gekeken in hoeverre evenementen een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de gemeente. Dat betekent dat sommige evenementen in 2017 minder of geen subsidie ontvangen.

Hiermee zet de gemeente het beschikbare budget zo effectief mogelijk in voor het ondersteunen van mooie evenementen in de stad, om daarmee bij te dragen aan een bruisende (binnen)stad en de economische ontwikkeling van Enschede.