Enschede neemt coronamaatregelen binnenstad

20 mei 2020

De laatste weken wordt het vooral op zaterdag steeds drukker in de binnenstad van Enschede.

Daardoor is op zaterdagen de 1,5 meter spelregel op sommige plekken moeilijk in stand te houden. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan winkelen in onze binnenstad met inachtneming van de 1,5 meter, voeren wij vanaf zaterdag een aantal maatregelen in. Deze maatregelen zijn voorlopig alleen van toepassing op de zaterdag, maar mocht het nodig zijn dan kunnen wij deze ook gaan toepassen op andere dagen.

Eenrichtingsverkeer

De belangrijkste maatregel is het invoeren van eenrichtingsverkeer in de Kalanderstraat, De Dagmarkt en de Raadhuisstraat. Met hulp van verkeersregelaars en tekstkarren zullen wij bezoekers hierop attent maken.

Ook worden op een aantal plaatsen op zaterdag dranghekken geplaatst om te voorkomen dat fietsen tegen de gevel geplaatst kunnen worden en daardoor de doorgang wordt verkleind. Het gaat dan om de gevels rondom de dagmarkt en de westzijde van de Klanderij. Er is extra stallingsruimte op het van Heekplein.

Streetpaint

Wellicht heeft u het al gezien? Er is straatverf aangebracht om bezoekers enerzijds welkom te heten en anderzijds te wijzen op de richtlijnen. Op deze manier willen we het gedrag van bezoekers op een positieve manier beïnvloeden.

Zaterdagmarkt

Net zoals vorige week zullen de marktkramen verder van de gevels worden geplaatst zodat een bredere strook ontstaat voor bezoekers. Ook zullen de marktkramen aan de Langestraat aan 1 zijde van de straat worden geplaatst.