Enschede viert de Dag van de Duitse taal en cultuur

20 maart 2017

‘Ich bin wie du’ centraal op 23 maart. Op donderdag 23 maart 2017 viert de gemeente Enschede samen met haar partners de Dag van de Duitse taal en cultuur.

Met ondernemers, leerlingen, studenten en overheden willen we die dag weer een stap zetten richting kansrijke samenwerking met iedereen die toegewijd is aan de Duitse taal en cultuur.  Van 9.00 tot 11.00 uur komen er Duitse en Nederlandse scholieren, ondernemers, docenten en schoolbesturen bij elkaar in de Mozaïekzaal van het Stadhuis. In aanwezigheid van Sonja Jürgens, burgemeester van Gronau, Ben Kuipers, Honorair Consul Bondsrepubliek Duitsland in Overijssel en Gelderland, en Eddy van Hijum, gedeputeerde Overijssel, Economie, licht burgemeester Onno van Veldhuizen zijn visie toe op de Duits-Nederlandse samenwerking en het belang van het spreken van de Duitse taal.

Daarna neemt iedereen deel aan het interactieve programma 'Ich bin wie du’, waarmee wij elkaars taal en cultuur beter willen leren begrijpen. Wanneer je elkaars taal spreekt, kun je elkaar leren kennen. Zo kom je meer te weten over de cultuur en de manier van werken van de ander. Ook de verschillen en overeenkomsten worden beter zichtbaar.

Met 105 miljoen moedertaalsprekers is Duits de meest gesproken taal binnen Europa, en Duitsland is veruit de belangrijkste handelspartner van Nederland. Elk voorjaar wordt één dag uitgeroepen tot de ‘Dag van de Duitse taal en cultuur’. Op deze dag zetten organisaties in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje. Het spreken van elkaars taal en kennen van elkaars cultuur werkt positief door in de hele economie en op de arbeidsmarkt. Gemeente Enschede zet zich samen met partners daarom in dat er veel meer aandacht komt voor de Duitse taal en cultuur.