Enschedese Monumenten in ’t zonnetje

04 september 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september staan de Enschedese monumenten weer volop in de belangstelling.

Een aantal monumenten in Enschede en omgeving openen dan hun deuren tijdens de Open Monumentendagen. Diverse activiteiten maken een bezoek extra aantrekkelijk. De start van het weekend is op zaterdagochtend in het Stadhuis als de Monumentenprijs Enschede 2019 wordt uitgereikt.

Zaterdag en zondag Open Monumentendag in Enschede

U kunt dit weekend onder meer de volgende monumenten bezoeken: Vredeskerk, Sint Josephkerk, Lonneker Molen, Rijksmuseum Twente, Stadhuis en Hölterhof. De toegang tot alle monumenten is gratis. Stadsbeiaardier Esther Schopman verzorgt twee rondleidingen naar het StadsCarillon en u kunt zelf het orgel van de Grote Kerk bespelen. Bekijk het volledige programma op openmonumentendag.nl

Zaterdag uitreiking Monumentenprijs Enschede 2019

De start van het ‘monumentale’ weekend is op zaterdagochtend 14 september om 9:30 uur. Dan maakt wethouder Jeroen Diepemaat in de Burgerzaal van het Stadhuis de winnaar(s) van de Monumentenprijs Enschede 2019 bekend. Een gemêleerde jury heeft de volgende gebouwen en gebieden voor de prijs genomineerd: Synagoge, Hölterhof, Lonnekermolen, Van Heekpark, Teesinkbos en Nieuwe Natuur op Vliegbasis Twente.

Zaterdag Stadhuis open

Op zaterdag kunt u tussen 10:30 en 17.30 uur het Stadhuis bezichtigen. Bijvoorbeeld de Raadszaal, de Stadhuistoren of de Burgemeesterskamer. U kunt zelf de diverse zalen in het stadhuis bezoeken door de 2 wandelroutes te volgen. Er worden rondleidingen verzorgd en “Theatergezelschap Buitengewoon” treedt op in de Mozaïekzaal. Er zijn meerdere Pokémons verstopt waar prijsjes mee te winnen zijn. U kunt in een historische TET bus stappen voor een ritje door de binnenstad.

Even uitrusten kan in de Burgerzaal waar een mooie binnentuin is aangelegd en u kunt genieten van een kop thee of koffie met appeltaart. In Stadhuis, Stadskantoor en Noordmolen liggen flyers met het volledige programma.