Enschedese Stadsbeweging maakt binnenstad nog bruisender

12 juli 2017

Op dinsdag 11 juli is de Enschedese Stadsbeweging feestelijk van start gegaan.

De Stadsbeweging is in het leven geroepen door de Provincie Overijssel. Het doel is het tegengaan van leegstand en verpaupering van winkels, kantoren en maatschappelijk vastgoed in de stad.  De Stadsbeweging zorgt ervoor dat initiatieven vanuit de samenleving leiden tot concrete ideeën die de Enschedese binnenstad een extra boost geven. Wethouder Eelco Eerenberg en gedeputeerde Monique van Haaf van de Provincie Overijssel namen de feestelijke opening voor hun rekening.

Cheque voor bruisende initiatieven

Iedereen kan een initiatief voor de binnenstad indienen. De indiener is zelf verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van het initiatief. Gemeente Enschede heeft een aantal stadcheques tot haar beschikking. Iedere cheque heeft een waarde van 2500 euro. Om hiervoor in aanmerking te komen kijkt de gemeente of het initiatief voldoet aan de doelstellingen van de provinciale regeling van de Stadsbeweging. Daarnaast is het ook belangrijk dat er wordt samengewerkt met ondernemers en partners en dat de ideeën realistisch en haalbaar zijn en bijdragen aan een vitale en bruisende binnenstad.

De eerste stadcheque is inmiddels uitgereikt aan ondernemers van de Walstraat. Zij werken intensief samen om de straat meer identiteit te geven en sfeer en beleving toe te voegen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wie denkt een potentieel initiatief voor de binnenstad te hebben kan een mail sturen naar e.tenhulscher@enschede.nl. Op basis van een plan wordt bekeken of en hoe we dit verder kunnen vormgeven. Voor meer informatie over de Stadsbeweging kan men kijken op de site van de Provincie. Vanaf volgende week kan men ook terecht op het platform www.stadsbeweging.nl om ideeën aan te melden, te  reageren of om de hulp in te schakelen van een stadscoach.