Enschedese Uitdaging biedt 50 minimagezinnen perspectief

17 november 2016

Op zaterdag 19 november helpt de Enschedese Uitdaging 50 minimagezinnen verder door ze toekomstperspectief te bieden.

Dat gebeurt tijdens het Uitdaging XXL event in de Grolsch Veste waar ruim 100 bedrijven, organisaties en vrijwilligers zich inzetten om 50 gezinnen een leuke en nuttige verwendag te bezorgen.  

Van metamorfose naar toekomstperspectief

De minimagezinnen krijgen de mogelijkheid om adviseurs van organisaties te spreken die hen verder kunnen helpen richting de arbeidsmarkt. Voor (vrijwilligers)werk, stage of een leer-/werkplek. Ook wethouder Jurgen van Houdt is bij dit evenement aanwezig. Om een goede eerste indruk te maken, ondergaan de gezinnen zaterdagmiddag een metamorfose in de vorm van een nieuw kapsel, styling en visagie. Daarnaast worden er allerlei leuke, ontspannende activiteiten aangeboden voor het hele gezin. Zo is er live muziek, een clown/circusacts, portretfotografie, een bingo, workshops breakdance en kangoo shoes, knutselactiviteiten, springkussen, pannakooi, kinderopvang en krijgen de gezinnen een rondleiding door het stadion de Grolsch Veste en een goodiebag mee na afloop.

De Enschedese Uitdaging helpt mensen verder

De Enschede Uitdaging organiseert deze dag in het kader van de landelijke campagne
NL Matcht met als thema ‘Wie help jij vooruit?’, van 10 oktober tot eind december 2016. In deze periode worden er landelijk meer dan 80 matchevenementen georganiseerd. De Enschedese Uitdaging doet mee met dit initiatief en richt zich op het creëren van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doen we tijdens het Uitdaging XXL event, waar we de 50 minimagezinnen verder helpen met een dag vol ontspanning, een metamorfose en toekomstperspectief.

Bedrijvennetwerk

De Uitdaging verbindt in het hele land bedrijven en maatschappelijke organisaties en bemiddelt tussen vraag en aanbod. Ook Enschede kent een ‘lokaal bemiddelingsbureau’ dat maatschappelijk betrokken ondernemers uitdaagt menskracht, materialen en middelen in te zetten voor de inwoners van de stad. De Enschedese Uitdaging is er voor die bedrijven, die op een sociale manier invulling willen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deelname is dé manier betrokken te zijn of te raken bij de Enschedese samenleving.

Wie helpt u verder?

Deze dag staat in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemerschap en wordt op basis van vrijwilligheid en donaties mogelijk gemaakt. Men kan deze gezinnen en de Uitdaging ondersteunen door ook na het evenement kennis, producten, vakmanschap of het eigen netwerk in te zetten. Er is veel behoefte aan kansrijke plekken bij het bedrijfsleven voor allerlei mensen om weer een volgende stap te zetten in de maatschappij. Alle hulp daarbij is welkom. Als tegenprestatie maakt de Uitdaging voor alle deelnemende bedrijven en organisaties reclame via verschillende mediakanalen.

Meer informatie

Het evenement vindt plaats in het Supportershome van de Vriendenkring van FC Twente van 13.00 – 17.00 uur. Neem contact met ons op via info@enschedeseuitdaging.nl. Om nog meer kwetsbare doelgroepen ook in de toekomst te kunnen helpen zijn donaties van harte welkom. Die kunnen overgemaakt worden t.n.v. Stichting de Enschedese Uitdaging, IBAN nummer NL64 RABO 0142351253.