Ere wie ere toekomt: lintjesregen 2022

Afbeelding van een koninklijke onderscheiding
17 februari 2021

Aanvragen voor de lintjesregen van 2022 kunnen tot uiterlijk 15 juni 2021 worden ingediend.

Wie kent ze niet, de mensen die zich onbaatzuchtig inzetten voor een betere samenleving door hun inbreng bij verenigingen, instellingen, organisaties. Mensen zonder wie deze verenigingen, instellingen en organisaties misschien niet zouden bestaan.

Kent u iemand die volgens u in aanmerking komt voor een lintje?

Kent u iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving? Altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang? De burgemeester roept verenigingen, instellingen, maatschappelijke organisaties en burgers op om hem op dergelijke personen attent te maken door middel van een aanvraag voor een koninklijke onderscheiding. 

Wie kunnen onderscheiden worden?

Mensen die zich al zeer geruime tijd, intensief verdienstelijk maken voor de samenleving in de vorm van vrijwilligerswerk kunnen in aanmerking komen voor een lintje. Diegene moet nog wel steeds actief zijn als vrijwilliger of nog niet zo lang geleden zijn gestopt. Ook mensen die in hun werk uitzonderlijke prestaties leveren, kunnen worden onderscheiden. Die prestaties moeten dan veel verder gaan dan normaal van iemand in zijn of haar functie kan worden verwacht.

Lange procedure

De meeste uitreikingen gebeuren tijdens de ‘Algemene Gelegenheid’, ofwel de ‘lintjesregen’. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag. Het traject van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten aanvragen voor de lintjesregen van 2022 uiterlijk 15 juni 2021 al worden ingediend bij de gemeente Enschede. 

Meer informatie

Wilt u iemand voordragen of wilt u meer weten over de criteria en/of het indienen van een aanvraag? Neem dan contact op met Marijke Wolterink, tel. 053-4818167 of per mail kabinet@enschede.nl. Meer informatie over de lintjesregen vindt u op de website van de gemeente Enschede onder Koninklijke Onderscheidingen of kijk op www.lintjes.nl