Feestelijke opening Flow of Innovation

21 september 2017

Flowrider wordt naam van fietsbrug op Kennispark

Tijdens Kennispark Flow Festival werd de Flow of Innovation op passende wijze geopend. De oplevering van de verbindingsroute van Station Kennispark naar de campus van de Universiteit Twente luidt een nieuwe fase in voor innovatiecampus Kennispark Twente. Tijdens het festival is ook gestemd op de naam voor de nieuwe fietsbrug, die vlak voor de zomer werd opgeleverd. De naam Flowrider kon rekenen op de meeste stemmen.

De opening van het energieneutrale pad markeert de start van het concept ‘Flow of Innovation’. Het pad is veel meer dan een fysieke fiets- en wandelroute. Het consortium aan bedrijven achter de Flow of Innovation wil bedenkers van nieuwe concepten verleiden op deze plek hun innovaties te testen en te tonen. De hightech elementen die op en aan het pad komen te staan, zijn vernieuwend, experimenteel en bedoeld om bezoekers te verrassen en uit hun comfortzone halen. Nu al staat er een  lichtgevende boom en een fontein die meedanst op muziek en over de allernieuwste verlichtingstechnologie beschikt.

Andere ontwikkelingen op Kennispark Twente

Naast de oplevering van de Flow of Innovation wordt volop ontwikkeld in het deelgebied aan de Hengelosestraat. De plannen die voor dit gebied nu in schets gereed zijn, onderstrepen de ambitie voor Kennispark Twente: een dynamisch gebied waar ondernemers, onderzoekers en studenten zich thuis voelen, elkaar vinden en waar nieuwe kansen ontstaan. Het toevoegen van nieuwe functies creëert een gebied waar 24/7 geleefd wordt.  Zo ontstaat een campus die internationaal concurreert en aantrekkelijk is voor talent.

De hoge ambities komen ook terug in de gebiedsstrategie die nog voor het eind van 2017 klaar is. Deze strategie geeft richting aan de duurzame ontwikkeling van de innovatiecampus. Kennispark Twente vormt samen met Technology Base en High Tech Systems Park de kern van Hightech Twente.