Film kijken en kennismaken met fietsburgemeester Hennie Kuiper

Afbeelding van Hennie Kuiper tijdens de Tour de France van 1977
13 september 2019

EnschedeFietsstad2020 en fietsstadpartner Theater Concordia organiseren maandag 30 september om 19:30 uur in Concordia een bijzondere avond.

De IDFA-fietsfilm “Why we cycle” van de regisseurs Arne Gielen en Gertjan Hulster in Theater Concordia én een Meet & Greet met fietslegende en 1e Fietsburgemeester van Enschede Hennie Kuiper.

Maak kennis met de fietsburgemeester van Enschede
Why We Cycle” laat zien hoe mooi en fijn fietsen kan zijn. Daar weet fietsburgemeester Hennie Kuiper alles van. Hennie Kuiper heeft een grote staat van dienst in het wielrennen op de weg. Hij is Nederlands kampioen, wereldkampioen, olympisch kampioen. Hij won de vier grote klassiekers en werd twee keer tweede in de Tour de France. Maar hij was ook ploegleider. En in die rol was hij verbinder van individuele topsporters, om een gezamenlijk doel na te streven.

Die verbindende kwaliteiten zet Hennie Kuiper ook in, in zijn nieuwe rol van fietsburgemeester. “Hoe kan iedereen op een positieve manier bijdragen aan het realiseren van Enschede Fietsstad? Wat leeft onder de fietsende Enschedeërs?” Op deze avond kunt u de fietsburgemeester ontmoeten en spreken bij de Meet & Greet!

IDFA-fietsdocumentaire Why we Cycle
Voor Nederlanders is fietsen zo gewoon als ademen. We denken er niet bij na, maar doen het gewoon. Wellicht is dat ook een sleutel tot het fietssucces in ons land. Maar het is ook een potentiële bedreiging. Omdat we er niet bij stilstaan, aldus de makers, beseffen we niet altijd wat de diepere behoeftes van fietsers zijn.

In de documentaire “Why we cycle” komen gewone fietsers en specialisten uit allerlei disciplines in beeld. Ze hebben het over evidente én onbekende effecten van fietsen op de mens, zijn stedelijke omgeving en de samenleving.

Het programma start om 19:30 uur met een korte presentatie over EnschedeFietsstad2020. Vervolgens wordt de IDFA-documentaire vertoond. Rond 21:00 uur vindt  de Meet & Greet met fietsburgemeester Hennie Kuiper plaats. Kaarten voor dit event zijn te bestellen via de website van Concordia.