Gemeente en horeca slaan de handen inéén: Naleving géén alcohol onder 18 jaar moet verbeteren!

07 februari 2019

De gemeente Enschede roept horecaondernemers op zich aan te melden voor het project Naleving NIX18.

Met dit project wordt ingezet op het beter naleven van de minimumleeftijd van 18 jaar voor het verstrekken van alcoholhoudende drank in de horeca.

Op 6 februari kwamen de gemeente Enschede en ruim 30 horecaondernemers bijeen om te praten over het naleven van de leeftijdsgrens van 18 jaar voor het verstrekken van alcohol. Jongeren komen in de Enschedese horeca namelijk nog te makkelijk aan alcoholhoudende drankjes. Daarom is door de gemeenteraad besloten om een extra bedrag van € 40.000,- per jaar vrij te maken voor het naleven van ‘geen alcohol onder de 18 jaar’. Het project wordt begeleid en uitgevoerd door onderzoeksbureau Objectief.

In het project Naleving NIX18 worden deelnemers tenminste vier keer per jaar gecontroleerd en is er de mogelijkheid voor bedrijven om gebruik te maken van een trainingsprogramma voor medewerkers en leidinggevenden.

Vergelijkbare projecten elders in het land tonen aan dat de naleving van de leeftijdsgrens van 18 jaar bij de deelnemende bedrijven met een factor vier kan stijgen. Zo steeg bij een project in het midden van het land, het nalevingspercentage bij horecaondernemers binnen een jaar van 15% naar meer dan 70%.

Meer informatie over het horecabeleid van de gemeente Enschede en het project Naleving NIX18 vindt u hier: www.enschede.nl/nix18

Horecaondernemers die belangstelling hebben voor deelname aan het Enschedese project kunnen een mailtje sturen naar Nix18@enschede.nl. KHN en VHSE nemen dan zo snel mogelijk contact op.