Gemeenten Enschede en Gronau bezoeken met 80 Euregionale ondernemers de Hannover Messe

Elk jaar wordt in Hannover een grote Messe gehouden voor de industrie met als thema’s o.a. innovatie, duurzaamheid en wereldwijd zakendoen.

In 2015 was het bezoek van gemeente Enschede samen met Twentse en Duitse ondernemers al een succes. Dit jaar bezoekt de gemeente met een nog grotere delegatie Twentse en Gronause ondernemers de Hannover Messe.

Deze beurs met ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen, heeft een ongekende internationale uitstraling richting het Duitse en internationale bedrijfsleven en media, vakpers en politici. Vanuit Twente staan er elk jaar tientallen bedrijven. Redenen om ook dit jaar de grootste technologiebeurs ter wereld te bezoeken.

Informeel kennismaken met innovaties

Gemeente Enschede neemt samen met gemeente Gronau het initiatief om met 80 Euregionale ondernemers de Hannover Messe te bezoeken. Een samenwerking tussen Enschede en Gronau, die vorig jaar tot stand kwam. Ook toen vertrokken 35 ondernemers, waaronder een aantal Duitse bedrijven, richting Hannover. Het was zo’n succes, dat op de terugweg werd besloten het in 2016 samen op te pakken. Wethouder Patrick Welman, portefeuille Economie en Werk, gaat donderdag 28 april met veertig Twentse en veertig ondernemers uit Gronau naar de Hannover Messe. Welman: “Ons bezoek is een mooie gelegenheid om samen met het Duitse en Twentse bedrijfsleven op informele wijze kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied.”

Enschedees bedrijf Pierik Techniek over hun deelname

Vorig jaar nam Pierik Techniek bv uit Enschede deel aan de Hannover Messe, Het acht jaar jonge bedrijf ontwikkelt en bouwt hydrauliek systemen en hydrauliek aggregaten. Sales manager René Ruiter: “Als pioniers namen wij vorig jaar voor het eerst deel aan deze beurs en dat heeft onze verwachtingen overtroffen. De kwaliteit van de exposanten en bezoekers is erg hoog. Je ontmoet directeuren en grote inkopers van wereldspelers in de markt. Een echte wereldbeurs! We hebben er grote klanten en interessante samenwerkingen aan over gehouden. En doen nu zaken met ondernemingen uit Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland. Om het jaar heeft de Hannover Messe een ander thema. In 2017 jaar staat de Messe weer in het teken van Motion, Drive & Automation en nemen we weer deel. Dit jaar bezoeken we de beurs. Persoonlijk kennismaken en laten zien wie je bent, is en blijft belangrijk.”