Gemeentesecretaris Marcel Meijs vertrekt naar Tilburg

20 oktober 2016

Op 31 december 2016 zal gemeentesecretaris Marcel Meijs de gemeente Enschede verlaten, zo laat het college van B&W weten.

Marcel Meijs is sinds 2005 gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Enschede. Deze periode kenmerkt zich door ingrijpende en complexe veranderingen bij de lokale overheid, zowel intern als in de relatie met de samenleving. Meijs: “Het was een buitengewoon enerverende periode maar vooral ook een mooie tijd, waar ik met plezier en voldoening op terug kijk.”

Meijs heeft grote bewondering voor de betrokkenheid en de loyaliteit van de Enschedese ambtenaren. “We hebben samen vorm mogen geven aan de gemeente in een periode waarin de conjunctuur tegen viel, er bovengemiddeld bezuinigd moest worden. Maar vooral met hart en ziel gewerkt werd om Enschede nog mooier te maken. Tegelijkertijd hebben we onszelf opnieuw uitgevonden, de maatschappij verandert en vraagt een overheid die daarbij aansluit. Ik ben trots op de beweging die we samen ingezet hebben.”

“Met het vertrek van Marcel Meijs verliezen we een gemeentesecretaris die veel heeft betekend voor Enschede. We danken hem meer dan hartelijk voor zijn inzet en alles wat hij bereikt heeft in de afgelopen jaren en we wensen hem alle succes in Tilburg.” Aldus burgemeester Onno van Veldhuizen.

De komende tijd gaat de organisatie aan de slag met de werving van een nieuwe gemeentesecretaris. Marcel Meijs start op 1 januari 2017 bij de gemeente Tilburg.