Gewijzigde werkwijze storingen openbare verlichting

19 oktober 2016

Vanaf dit najaar worden de lampstoringen in de openbare verlichting (lamp brandt niet) in de avonduren verholpen. Door deze werkwijze kunnen storingen efficiënter door onze aannemer Dynniq en de netbeheerder Enexis worden opgelost.

Er staat ‘s nachts namelijk spanning op de openbare verlichting waardoor het beter te beoordelen is waar het niet-branden van een lamp door wordt veroorzaakt. Is de storing bijvoorbeeld een kapotte lamp of de kabel? Beide vragen een andere aanpak. Door de nieuwe werkwijze worden de hersteltijden korter en heeft u sneller weer licht op straat.

Om eventuele overlast voor u tot een minimum te beperken, werkt onze aannemer nu met een hybride hoogwerker. Dit is een hoogwerker waarbij de hefboom op elektriciteit werkt, die minder geluid produceert.

Om de herstelroutes zo optimaal en milieuvriendelijk mogelijk in te plannen worden uw meldingen gedurende maximaal 3 werkdagen verzameld en vervolgens ingepland om hersteld te worden. Natuurlijk worden urgente meldingen zoals aanrijdingen en open deurtjes of elektriciteit nog steeds binnen 2 uur opgepakt.

Stad Enschede