Gratis kleding voor mensen met weinig geld

Het is alweer vier jaar geleden dat de Stichting Kledingbank in Enschede haar deuren opende voor mensen met weinig geld in Enschede en omgeving. Het aantal klanten is sinds die tijd erg gegroeid, maar toch blijkt dat de Kledingbank nog steeds niet bij iedereen bekend is.

Bij de Kledingbank kunnen mensen met een kleine beurs shoppen voor kleding, schoenen en textiel, alles zonder betaling. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met een door de Kledingbank erkende 'doorverwijsinstantie'. Voorbeelden van deze instanties zijn: gemeente Enschede, stadsbank, wijkcoach, voedselbank, maatschappelijk werk, et cetera. Zij kunnen op de website van de Kledingbank toetsen of u in aanmerking komt.

Zodra u in het bezit bent van een volledig en goed ingevuld verwijsformulier, kunt u op werkdagen 's ochtends bellen met de Kledingbank om een afspraak te maken. Deze verwijzing is geldig om twee keer de Kledingbank te bezoeken (één keer voor het zomerseizoen en één keer voor het winterseizoen). Inwonende kinderen die ouder dan 18 zijn, moeten een eigen verwijzing aanvragen.

Het streven van de Kledingbank is dat klanten per bezoek enkele setjes kleding kunnen uitzoeken, één jas, één paar schoenen, nachtgoed en één keer per jaar (indien noodzakelijk) linnengoed en handdoeken. Alles in overleg en afhankelijk van de voorraad.

Dank aan donateurs, nieuwe kleding gezocht

Omdat de Kledingbank alleen kan blijven bestaan als ze voldoende goede kleding, goede schoenen en textiel krijgt aangeboden, dankt ze alle inbrengers van kleding/schoenen en textiel hartelijk voor hun bijdragen.

Momenteel heeft de Kledingbank een tekort aan goede spijkerbroeken voor heren en jongens, en aan jassen voor jongens en meisjes. Inlevertijden: maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 14:30 uur en vrijdags van 9:00 tot 11:30 uur. Basisschoolvakanties gesloten. Het adres is: Kuipersdijk 375 in Enschede.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kledingbankenschede.nl. Volg de Kledingbank ook op Facebook: Stichting Kledingbank Enschede.

Ook in het Kindpakket

Ieder kind kan meedoen; aan sport, muziekles of ‘gewoon’ mee op schoolreis, ook als daar in het gezin (te) weinig geld voor is. Dat is wat we in Enschede willen. Daarom is er in Enschede het Kindpakket: regelingen die kinderen uit gezinnen met weinig geld helpen om mee te doen. Bijvoorbeeld door betaling van lidmaatschap van een club of met gratis spullen. Ook de gratis kleding van de Kledingbank maakt deel uit van het Kindpakket.

Meer informatie op: www.enschede.nl/kindpakket.