Gratis uw verkeerskennis opfrissen?  

08 oktober 2019

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Enschede.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In 2 bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Enschede.  

  • 1e bijeenkomst: donderdag 31 oktober 2019 van 10.00 – 12.00 uur 
  • 2e bijeenkomst: donderdag 14 november 2019 van 10.00 – 12.00 uur 
  • Locatie: Speeltuinvereniging Bruggert, P. de Molijnstraat 20 in Enschede 

U wordt op beide dagen verwacht. 

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. VVN biedt u daarnaast een individuele praktijkrit aan in uw eigen auto. Met een ritbegeleider maakt u een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten. De praktijkrit is er om u tips en adviezen te geven ten aanzien van uw rijvaardigheid. U kunt door deelname uw rijbewijs niet verliezen. Verdere informatie hierover ontvangt u na aanmelding.   

Aanmelden 

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via de website van VVN of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Enschede. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. 
Bel voor meer informatie naar: 06 – 50 21 26 91. 

U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief