Groepsverbod in centrum Enschede op zondag 18 juni

16 juni 2017

Op zondag 18 juni 2017 geldt in Enschede een algeheel demonstratieverbod. De partijen die aangegeven hebben te willen demonstreren zijn hiervan op de hoogte gebracht. Hiermee zijn grootschalige manifestaties en demonstraties van de baan.

Sommige individuen hebben aangegeven dat ze hiermee niet akkoord gaan en ondanks het verbod tóch hun stem te willen laten horen in Enschede. Demonstranten zal zondag duidelijk gemaakt worden dat ze niet welkom zijn en ze zullen worden aangespoord om terug te keren naar huis. Om de handhavers extra mogelijkheden te geven, geldt er die dag óók een groepsverbod in het centrum.

Dit groepsverbod houdt in dat groepen van 3 of meer mensen die zonder redelijk doel in het centrum aanwezig zijn uit dit gebied verwijderd kunnen worden. Gemeente en veiligheidsdiensten zijn alert en houden elke mogelijke ontwikkeling in de gaten zodat er snel en adequaat opgetreden kan worden. Er is dus verhoogde inzet van politie en handhaving zichtbaar in de stad. We verwachten hiermee eventuele mogelijke incidenten op het gebied van openbare orde het hoofd te kunnen bieden

Op www.enschede.nl/liveblog vindt u de laatste ontwikkelingen. Op zondag zal deze actief bijgehouden worden. Ook zullen we communiceren via onze sociale media.