Herdenken en vieren

Op 4 mei zijn we om 20:00 uur 2 minuten stil, op 5 mei vieren we de vrijheid.

Op 4 mei zijn we om 20:00 uur 2 minuten stil

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

In Enschede vindt de herdenkingsplechtigheid op 4 mei traditioneel plaats in het Volkspark.

Voorafgaand wordt om 18.00 uur in de Grote Kerk op de Oude Markt het Requiem van Fauré uitgevoerd (toegang boven 21 jaar € 8,-).

Om 19.10 uur start de Stille Tocht voor het stadhuis en om 19.30 uur begint de officiële herdenkingsplechtigheid in het Volkspark.

Op 5 mei vieren we de vrijheid

Geniet donderdag 5 mei in Enschede van de vrijheid tijdens het Vrijheidsfestival met allerlei activiteiten voor kinderen en muziek op de Oude Markt!

Na het ontsteken van het vrijheidsbuur en het hijsen van de vlag om 12.00 uur zullen er tot 18.00 uur allerlei kinderactiviteiten plaatsvinden die met vrijheid en vrede te maken hebben. Kom naar het Vrijheidsland en doe mee aan een workshop dans, muziek, theater, journalistiek, volkslied maken, grondwet maken of techniek. Deelname is gratis en je hoeft je niet vooraf op te geven. Ga in gesprek met veteranen. Of haal een mooie vrijheidstattoo. Er zijn springkussens en er is muziek. Beleef het ook en vier de vrijheid in Enschede.

De winkels in de binnenstad zijn op 5 mei van 12.00 – 17.00 uur geopend.