Herdenken en vieren op 4 en 5 mei 2017

19 april 2017

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Op 5 mei vieren we de vrijheid.

4 mei

In Enschede vindt de herdenkingsplechtigheid op donderdag 4 mei traditioneel plaats in het Volkspark. Voorafgaand wordt om 18.00 uur in de Grote Kerk op de Oude Markt het Requiem van Fauré uitgevoerd (toegang vanaf 21 jaar € 8,- en tot 21 jaar gratis).

Om 19.10 uur start de Stille Tocht voor het stadhuis en om 19.30 uur begint de officiële herdenkingsplechtigheid in het Volkspark.

5 mei

Geniet vrijdag 5 mei in Enschede van de vrijheid tijdens het Vrijheidsfestival met allerlei activiteiten voor kinderen op de Oude Markt!

Na het ontsteken van het vrijheidsvuur en het hijsen van de vlag om 12.00 uur zullen er tot 18.00 uur allerlei kinderactiviteiten plaatsvinden die met vrijheid en vrede te maken hebben. Kom naar Vrijheidsland en doe mee aan een workshop dans, theater, knutselen, techniek of kom leren vloggen. Deelname is gratis en je hoeft je niet vooraf op te geven. Ga in gesprek met veteranen. Er zijn springkussens en een mobiele speeltuin.

Beleef het ook en vier de vrijheid in Enschede!

De winkels in de binnenstad zijn op 5 mei van 9.30 tot 18.00 uur geopend.