Heropening schoolplein basisschool Het Stadsveld en peuteropvang Duimelot

Leerlingen, ouders, leraren en andere genodigden op het mooi versierde schoolplein voor de opening
05 februari 2020

Woensdag 21 januari werd het geweldig nieuwe schoolplein bij basisschool Het Stadsveld en peuteropvang Duimelot officieel geopend door wethouder Jurgen van Houdt.

Hij knipte hiervoor het klimop-lint door met een grote heggenschaar.

De kinderen vragen wat ze van hun nieuwe schoolplein vonden, was overbodig. Enthousiast renden ze over de stapstenen, klauterden in het nieuwe speeltoestel en voetbalden ze op het met hergebruikte klinkers omringde voetbalveldje.

Een groen schoolplein was een grote wens van de school en peuteropvang. Dit bevordert de biodiversiteit en gaat hittestress en wateroverlast tegen. Bovendien ontwikkelen kinderen zich buiten op een nieuwe manier en leren over groen. Met onder andere subsidies van de provincie Overijssel, het Rabobank stimuleringsfonds, wijkbudget en Jantje Beton ging die wens in vervulling. Het nieuwe plein past mooi bij de Stadsbeek, die langs de school gaat lopen. Er was daarom ook regelmatig overleg met de gemeente. De gemeente stimuleerde de school ook om aan duurzaamheid te denken door het regenwater af te koppelen van de riolering en over gootjes op het plein naar de Stadsbeek te laten lopen.

Het plein is na schooltijd open, zodat ook kinderen uit de wijk hier naar hartlust kunnen spelen.