Hoe gaat het in De Boei?

Het gebouw van De Boei aan de Spinnerstraat
02 juli 2021

Het is al goed zichtbaar dat De Boei voor veel mensen een vertrouwde plek is om te komen.

Dat belooft veel voor de periode na de verbouwing en we steeds minder rekening hoeven te houden met de coronamaatregelen. Medewerkers van stadsdeel West zitten sinds eind maart in De Boei aan de Spinnerstraat 27-29A. Ook de Wijkwijzer, het wijkteam en de politie zijn meeverhuisd. Bent u ook nieuwsgierig? Het is nog niet zoals het moet zijn, maar u bent al van harte welkom voor een kop koffie en/of een praatje.

Verbouwingsperikelen

De verbouwing van het pand Spinnerstraat 29A komt goed op gang. Als de materialen op tijd worden geleverd, hopen we eind september klaar te zijn. Dan voldoet het pand weer aan de eisen voor temperaturen en luchtvochtigheid en kunnen we alle ruimtes in het gebouw gaan gebruiken. Voor het overgrote deel van de verbouwing geldt dat de mogelijke overlast wordt beperkt tot kantooruren. Bouwmaterialen en -busjes komen vooral op het plein achter hekken te staan. Tot slot krijgt de huidige glazen pui van De Boei een uitbouw waardoor de ingang beter herkenbaar wordt. 

Openbare Basisscholen Het Pathmos en Het Stadsveld samen verder 

Vanaf schooljaar 2021-2022 gaan deze scholen samen verder in het gebouw aan de Spinnerstraat met een nieuwe naam: obs De Spinner. Daarvoor wordt het gebouw aan de Spinnerstraat verbouwd. Op 23 augustus kunnen de kinderen dan in een frisse school aan de slag.