Hulp bij toeslagaffaire in Enschede

24 november 2021

De Belastingdienst is onrechtvaardig geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag.

Dit wordt de toeslagaffaire genoemd. Bent u een gedupeerde van de toeslagaffaire? Dan heeft u hierover direct contact gehad met de Belastingdienst. Maar mogelijk is nog niet alles opgelost. 

De gemeente helpt u verder

Heeft u problemen gekregen door de toeslagaffaire? Denk aan schulden of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. Vraag de gemeente om hulp. Geef uw gegevens door via toeslagaffaire@enschede.nl of bel naar 053 - 481 78 00. We nemen dan contact met u op. 

Heeft u hulp nodig?

De gemeente heeft medewerkers ingezet speciaal voor Enschedese ouders die te maken hebben met de toeslagaffaire. Met een contactpersoon bespreekt u uw situatie. En hoort u hoe de gemeente u kan helpen. Wij kunnen niet alles zelf en vragen soms hulp van andere instanties. Wij vragen u altijd eerst toestemming om dit te mogen doen.

Hoe helpen wij?

Wij kunnen u bijvoorbeeld verder helpen bij schulden. Er is contact met advocaten in Enschede die gedupeerden helpen. Ook is er een speciaal ouderpanel. Wilt u in contact komen met lotgenoten? Geef dit dan aan ons door. Wij willen alle gedupeerden zo passend en volledig mogelijk helpen met het herstel van de schade.

Heeft u eerder aangegeven geen hulp nodig te hebben? Ook dan kunt u zich opnieuw melden als u alsnog hulp wilt. Of als u een andere hulpvraag heeft.