Immense waterberging in Oldenzaalsestraat werkt al

De kerk aan de Oldenzaalsestraat met de waterberging er voor
09 oktober 2019

Natte voeten al twee keer voorkomen

Afgelopen week heeft de waterberging in de Oldenzaalsestraat voorkomen dat regenwater uit hevige stortbuien de binnenstad in liep. Wethouder Jurgen van Houdt: ‘De werkzaamheden zijn nog niet afgerond en toch heeft de waterberging haar dienst al bewezen. Ik ben trots dat we dit project in Enschede realiseren en dat we hiermee onveilige situaties en economische schade door wateroverlast beperken.’

Ook in de bouwvakantie heeft het een dag flink geregend en was het waterbergingsriool tot de helft toe gevuld. Het eerste gedeelte van de waterberging is namelijk al aangesloten via grote koppelputten op het gewone riool. Op het moment dat het hevig regent, wordt het water via deze putten van het gewone riool overgestort in het waterbergingsriool. Ook water dat in de wadi’s stroomt, wordt afgevoerd naar het waterbergingsriool.

Combinatie werkzaamheden Van Lochemstraat

Nu de aanpak van de Oldenzaalsestraat verder vordert, is het logisch om de werkzaamheden aan de aangrenzende Van Lochemstraat in planning naar voren te schuiven. Met de aanleg van een nieuw riool, het verleggen en versterken van kabels en leidingen en de aansluiting op het warmtenet is deze straat in het voorjaar van 2020 ook bestand tegen hevige regenbuien. Daarnaast wordt de entree naar de Hoge Bothofstraat alvast aangepakt. De werkzaamheden zijn begin november gereed.

Ondernemers De Heurne bereikbaar

De gemeente vindt het van groot belang dat ondernemers in De Heurne bereikbaar blijven. De kruising van De Heurne met de Oldenzaalsestraat zal altijd van één kant bereikbaar zijn. In de vijfde fase wordt er tegen het spoor aan gewerkt. Hiervoor maken de gemeente en aannemer goede afspraken met ProRail om veilig te werken nabij het spoor.

Oplevering in april 2020

Al deze factoren zorgen helaas voor enige vertraging van het project Groen, Droog, Mooi Oldenzaalsestraat. Naar verwachting is het volledige project in april 2020 opgeleverd en is de Oldenzaalsestraat weer open voor verkeer.

Kijk voor actuele informatie op enschede.nl/oldenzaalsestraat