Incidentele bijdrage voor de IJsbaan Twente

23 december 2016

De IJsbaan Twente bestaat sinds 2008 en trekt een hoop bezoekers, maar helaas is er nog steeds jaarlijks een financieel tekort. Om een steun in de rug te geven, stelt de gemeente Enschede incidenteel € 100.000,- ter beschikking. Dit in de vorm van een extra bijdrage voor het schoolschaatsen en een eenmalige huurkorting.

Naast evenementen, recreatief schaatsen, wedstrijden en trainingen voor volwassenen op de IJsbaan, doen via het schoolschaatsproject op dit moment al 16 scholen mee en dat aantal kan nog groeien. Wethouder Jurgen van Houdt: “Sporten en bewegen is gezond, dus ook schaatsen, bijvoorbeeld in de komende kerstvakantie! Schaatsen en het schoolschaatsproject dragen bij aan een gezonde leefstijl en daarom ondersteunen wij dit als gemeente. Maar ook om de schaatsbaan in de benen te houden, investeren we hierin.”

IJsbaan Twente schaatslesKosten – baten

Een schaatsbaan kost veel geld. Wethouder Van Houdt: “We gaan met de IJsbaan de verhouding tussen de maatschappelijke meerwaarde van de IJsbaan en de kosten ervan onderzoeken. De IJsbaan zelf werkt aan een plan om ook op langere termijn deze sportvoorziening te kunnen laten draaien.”

Aanmelden voor schoolschaatsen 

Scholen kunnen zich aanmelden voor het schoolschaatsproject. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met en enthousiast te krijgen voor de schaatssport. Onder begeleiding van trainers leren zij in vier lessen de beginselen van de sport.
Meer informatie via: http://sportaal.nl/schoolsportpakketten/#schoolschaatsen