Inhaalslag ophalen oud papier door Twente Milieu

17 februari 2021

Vorige week liet Twente Milieu inwoners weten dat de inzameldagen voor papier niet ingehaald zouden worden. Dankzij inhuur van extra mensen en voertuigen kunnen wij melden dat de papiercontainers alsnog worden geleegd.

“Blij met extra inzet, inwoners scheiden hun afval niet voor niks”

Wethouder Jurgen van Houdt: “We zijn blij dat na de sneeuwweek Twente Milieu nu de inhaalslag maakt met het huis aan huis ophalen van verpakkingen- en restafval en daarna ook van papier. Onze inwoners scheiden hun afval niet voor niks en hun minicontainers zitten nu vol met grondstoffen die weer hergebruikt kunnen worden. Ik ben blij met de extra inzet van de mensen van Twente Milieu om dit voor onze inwoners te gaan regelen."

Ophalen oud papier gebeurt op dezelfde dag en rond hetzelfde tijdsstip langs als de inwoner gewend is

Dat betekent dat:

  • inwoners die hun container eigenlijk in de winterweek (8-15 februari) aan straat hadden moeten zetten, zetten deze nu twee weken later (week 22 - 26 februari) aan de straat. 
  • Inwoners die eigenlijk deze week (15-19 februari) hun papiercontainer aan straat hadden moeten zetten, zetten deze nu twee weken later (week 1-5 maart) aan de straat.

Communicatie

De nieuwe inzameldagen staan inmiddels al in de afvalkalender in de Twente Milieu App of op de website van Twente Milieu. Inwoners die geabonneerd zijn op de digitale nieuwsbrief van Twente Milieu krijgen ook een nieuwsbrief over de inhaaldagen. Ook vinden inwoners meer nieuws op de webpagina Twente Milieu | Enschede | Inhaaldagen papier Enschede