Innovatieve fietsbrug Auke Vleerstraat op z’n plek

19 mei 2017

Met het plaatsen van de nieuwe innovatieve fietsbrug wordt weer een fysieke barrière in de F35 geslecht. Het vernieuwende ontwerp en uitvoering van de fietsbrug passen bij het innovatieve karakter van Kennispark.

Nog voor het begin van de bouwvak is ook het laatste stuk F35 op het Kennispark gereed en ontstaat er een lang aaneengesloten tracé en snelle fietsroute tussen Enschede en Hengelo.

Unieke Brug

In de DNA streng van de fietsbrug is dynamische ledverlichting bevestigd waarmee de brug op allerlei mogelijke manieren kleurrijk wordt verlicht. De kleuren kunnen worden aangepast aan de evenementen en jaargetijden. De brug is gemaakt van staal en composiet. Een lichtgewicht materiaal dat steeds vaker wordt toegepast.

Wilt u komen kijken?

Vanaf vrijdag 26 mei,  21:00 uur kunnen belangstellenden komen kijken naar de werkzaamheden die ter plaatse zijn te volgen vanaf een tribune. Deze staat op de hoek van de Auke Vleerstraat en de Thermen. Op de tribune zijn ook medewerkers van  Reef infra aanwezig die uitleg kunnen geven over het project en specifiek over het inhijsen van de fietsbrug. Parkeren kan op de parkeerplaats nabij de Thermen 4.

Afsluiting en omleidingen

Voor het inhijsen van de brug, de bevestigingswerkzaamheden en de afwerking, is de Auke Vleerstraat ter plaatse afgesloten van vrijdagavond 26 mei 20:00 uur tot maandagochtend 29 mei 06:00 uur. Een omleiding voor gemotoriseerd verkeer verloopt via de Hengelosestraat, Tubantiasingel, Volksparksingel, Parkweg en Westerval. Fietsers kunnen omrijden via Lonnekerbrugstraat, Grolsch Veste en Capitool.

Enschede Fietsstad 2020

Fietsen is in. Daarom zet de gemeente samen met fietsstadpartners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen en wordt veilig fietsen gepromoot. Met leuke acties worden inwoners en werknemers in Enschede uitgedaagd om vaker de fiets te pakken. Op de website www.enschedefietsstad.nl vindt u meer informatie over deze campagne en de lopende acties.