Kindpakket: ieder kind kan meedoen!

kinderen in de bus
06 februari 2019

Alle kinderen in Enschede moeten mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen

Bijvoorbeeld sporten, de schoolreis of muziekles. Ook als ouders hiervoor geen of te weinig geld hebben. In Enschede zijn veel organisaties die kinderen en hun ouders hierbij helpen. Al deze verschillende soorten ondersteuning van alle organisaties samen noemen we in Enschede het Kindpakket. De mogelijkheden voor hulp en de organisaties die helpen staan overzichtelijk op de webpagina enschede.nl/kindpakket.

Op deze pagina staat informatie voor kinderen en hun ouders over de verschillende hulp die er mogelijk is. Zo worden voor het ene kind bijvoorbeeld de kosten voor lidmaatschap van een sportclub, muziek- of schilderles betaald. Voor een ander kind een nieuwe fiets of de kosten voor een schoolreisje. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden die kinderen helpen om mee te doen. Van financiële bijdrage, gratis spullen tot leuke activiteiten.

Wanneer komt een kind voor hulp in aanmerking?

De meeste organisaties kijken naar het inkomen van de ouders. In veel gevallen komt een kind in aanmerking als het gezinsinkomen lager is dan 120% van het bijstandsniveau. Maar dit kan per organisatie verschillen. Ook het aanvragen van hulp kan per organisatie verschillen. Op enschede.nl/kindpakket wordt daarom per regeling doorverwezen naar de organisatie die hierin ondersteunt.

Meer informatie

Bekijk de mogelijkheden op de pagina enschede.nl/kindpakket. Daar is ook een informatief filmpje te bekijken over het kindpakket. U kunt ook terecht bij het wijkteam in uw buurt. Alle wijkteams houden inloopspreekuren, u kunt dan zonder afspraak terecht voor een gesprek. Op de website van wijkteamsenschede onder het kopje ‘mijn wijk’ vindt u de tijden van het inloopspreekuur in uw wijk.