Koffie met lekkers voor mantelzorgers, 10 november in STOET

08 november 2016

Tijdens de Dag van de Mantelzorg op 10 november kunnen mantelzorgers even ontspannen met een kop koffie en wat lekkers bij lunchcafé STOET.

Steeds meer mensen doen een beroep op hun naasten voor hulp. Ook in Enschede zijn er duizenden mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. 

Mantelzorg is onbetaalbaar en verdient daarom wel onze aandacht. Behalve dat sinds 7 november de Mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd (zie www.enschede.nl/mantelzorg), heeft de gemeente Enschede voor de Dag van de Mantelzorg ook een programma gemaakt.

Kom ook langs!

Mantelzorgers en degenen voor wie zij zorgen worden van harte uitgenodigd om een kop koffie of thee te komen drinken met wat lekkers bij lunchcafé STOET. Deze middag kunnen zij ook andere mantelzorgers ontmoeten en in gesprek met wethouder Jurgen van Houdt.

  • Dag van de Mantelzorg, koffie/thee met lekkers
  • 10 november 2016
  • vrije inloop tussen 13.00 uur en 16.00 uur
  • lunchcafé STOET | in de centrale bibliotheek | Pijpenstraat 15 7511 GM Enschede

Op bezoek

In het kader van de Dag van de Mantelzorg brengt wethouder Jurgen van Houdt een aantal bezoeken aan mantelzorgers. Hij praat met de mensen over de manier waarop zij zorg leveren en wat dat voor hun leven betekent. Mantelzorgers kunnen ondersteuning krijgen via de wijkteams, maar het blijft voor veel mensen een hele opgave.

Mantelzorgvriendelijke werkgever

Ook binnen de gemeentelijke organisatie zijn er tientallen collega's die hun werk combineren met de zorg voor een naaste. Wethouder Jurgen van Houdt: “Die collega’s zien die zorg vaak niet eens als iets bijzonders, het hoort erbij. Op de dag van de Mantelzorg willen we als mantelzorgvriendelijke werkgever stilstaan bij wat dat erbij doen betekent.”

Tijdens een lunch gaan mantelzorgers en niet-mantelzorgers in gesprek over wat zij zouden kunnen betekenen voor die collega’s die wel mantelzorger zijn. “Belangrijkste vraag is: Zou er iets kunnen zijn wat je collega voor jou zou kunnen doen of wat zou jij graag voor je collega willen doen? Een keer een klusje voor ze doen in je eigen tijd, een vergadering overnemen, een verlofdag schenken? Of zijn er andere ideeën of suggesties?”