Koningin Maxima naar Enschede voor Digitale Werkplaats

10 november 2016

Hare Majesteit Koningin Maxima komt dinsdag 22 november naar Enschede. Ze bezoekt dan de Digitale Werkplaats in Hangar 11 op vliegveld Twente.

De Digitale Werkplaats is opgezet om digitale vaardigheden bij ondernemers te stimuleren, waarbij ondernemers via gratis workshops onder meer leren om online zaken te doen en te groeien.

Koningin Máxima woont het plenaire programma en één van de workshops bij. Aansluitend gaat zij in gesprek met ondernemers. 

Over de Digitale Werkplaats

Tijdens de Digitale Werkplaats, georganiseerd door Google, In een halve dag kunnen ondernemers gratis workshops volgen waarbij ze digitale vaardigheden opdoen om hun bedrijf online te laten groeien.

Ondernemers worden uitgenodigd om op 21 of 22 november een halve dag aanwezig te zijn bij dit evenement. Zij leren hier o.a. hoe ze hun naamsbekendheid kunnen vergroten, hun website kunnen optimaliseren en hoe groei te financieren.

“We willen ondernemers in Enschede en omgeving op een laagdrempelige manier en dichtbij huis de kans geven deel te nemen aan de Digitale Werkplaats,” aldus Pim van der Feltz, directeur Google Nederland. Patrick Welman, wethouder Economie & Werk gemeente Enschede, ondersteunt het initiatief: “Enschede en Twente kennen veel innovatieve ondernemers. De internettechnologie gaat zo ontzettend hard; het valt niet mee om bij te blijven. Met de Digitale Werkplaats hopen we de ondernemers hierbij te ondersteunen.”

Aanmelden voor de Digitale Werkplaats kan via​ ​de website g.co/digitalewerkplaats​.