Kunstenaars uit zusterstad Dalian exposeren in Rijksmuseum Twenthe

18 mei 2016

In het kader van de zusterstadrelatie met Dalian (China) staat er over drie weken weer een cultureel evenement op het programma: een expositie in Rijksmuseum Twenthe van zeven kunstenaars uit Dalian.

De kunstenaars uit de Chinese zusterstad van Enschede presenteren allen 4 werken, met onder meer olieverfschilderijen, foto’s en watermaking. Onder de kunstenaars bevindt zich ook Tom Wang. Tom werkte in 2014 als gastkunstenaar in Enschede in het kader van de kunstenaarsuitwisseling tussen beide steden. Wei Wang, directeur van het Dalian Art Museum, is de initiatiefnemer van het bezoek en deze tentoonstelling.

De tentoonstelling “2016 [Very-Traditional] Dalian Chinese Modern Art Exhibition Enschede” loopt van 31 mei t/m 12 juni in het Rijksmuseum Twenthe.

In het kader van de tentoonstelling organiseert ‘The Association of Chinese Students and Scholars in The Netherlands Enschede’ samen met de gemeente Enschede en Rijksmuseum Twenthe een Chinees cultureel evenement op zondag 5 juni in Rijksmuseum Twenthe. Studenten van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ArtEZ Enschede (AKI en Conservatorium) hebben op vertoon van hun studentenpas gratis toegang tot het evenement. Het Chinees culturele evenement duurt van 12:30 uur tot 16:00 uur.