Kunstgrasveld voor Noabersport in Glanerbrug

04 juli 2018

Glanerbrug krijgt er een kunstgrasveld bij naast GVV Eilermark. Dankzij een duurzaamheidslening en garantstelling door de gemeente kan een kunstgrasveld worden aangelegd dat omliggende verenigingen kunnen gebruiken.

Het kunstgrasveld is een initiatief van Noabersport, een samenwerkingsverband van GVV Eilermark, Avanti Wilskracht, GKV Ons Clubje en Tennisvereniging Glanerbrug. De verenigingen worden daarbij ondersteund door Sportaal. Noabersport wil tijdens de zomerstop het veld aanleggen, zodat het met ingang van het nieuwe seizoen kan worden gebruikt.

Open sportpark

De garantstelling voor de door Noabersport aangegane geldlening is voor de aanleg van een kunstgrasveld, de duurzaamheidslening voor de investering in LED verlichting langs het aan te leggen kunstgrasveld. Met het open sportpark wil Noabersport meer mensen in beweging krijgen en elkaar laten ontmoeten. Dankzij de samenwerking vanuit Noabersport kan er efficiënt gebruik worden gemaakt van het nieuwe kunstgrasveld. Over het gehele sportpark bezien is er een capaciteitstekort en hiermee kan het nieuwe kunstgrasveld een deel van dit tekort oplossen.

Sport en buurt

In samenwerking met welzijnspartijen, zorgpartijen en de sportverenigingen komt er een gevarieerd en laagdrempelig sport- en beweegaanbod. Sportwethouder Jurgen van Houdt: “Ik ben blij dat we vanuit de gemeente dit waardevolle initiatief van Noabersport kunnen faciliteren. De open sportparken passen perfect in onze ambitie dat sporten en bewegen bijdragen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl, leefbaarheid en verbinding. Met Noabersport worden nog meer mensen maatschappelijk actief voor de buurt. Ook helpt het bij het ontdekken van talent en het versterken van de verenigingen.”

Vervolg op AZC-initiatief

Noabersport was in eerste instantie bedoeld om de bewoners van het AZC op het Esmarkerveld een programma met dagactiviteiten te bieden. Bij dit initiatief van omnisportvereniging Avanti W. sloten zich GVV Eilermark, GKV Ons Clubje en Tennisvereniging Glanerbrug aan. Eind 2016 jaar werd de komst van het AZC afgeblazen. De betrokken verenigingen besloten Noabersport echter door te zetten met dit mooie resultaat tot gevolg.