Landelijke Open Monumentendag in Enschede

05 september 2018

Op 8 en 9 september zetten dertien lokale monumenten hun deuren open tijdens de landelijke Open Monumentendag.

Diverse activiteiten maken een bezoek extra aantrekkelijk.

Hooge Boekel, Hölterhof en meer

In Enschede doen de volgende monumenten mee: Landgoed Hooge Boekel en Huize Hölterhof (beide recent ingrijpend gerenoveerd), Grote Kerk, Rijksmuseum Twente, Jacobuskerk, Sint Josephkerk, Lammerinkswönner, Lasonderkerk, Lonneker Molen, Wissink’s Möl, Stadhuis, Synagoge Enschede en de School Minkmaatstraat. De toegang is gratis, behoudens het Rijksmuseum. Stadsbeiaardier Esther Schopman verzorgt twee rondleidingen naar het StadsCarillon. Bekijk het volledige programma op openmonumentendag.nl

Welkom in het Stadhuis

Op 8 september kunt u het Stadhuis bezichtigen. Bijvoorbeeld de catacomben, de stadhuistoren, de burgemeesterskamer of de raadzaal. U kunt zelf de twee wandelroutes volgen, door de diverse zalen of naar het Stadsarchief. Ook worden rondleidingen verzorgd, die muzikaal worden afgesloten. U kunt in een historische TET bus stappen voor een ritje door de binnenstad.

Even uitrusten kan in de Burgerzaal waar u in een fraaie binnentuin kunt genieten van een kopje thee of koffie met ambachtelijk appelgebak. In het Stadhuis, Stadskantoor en Noordmolen liggen flyers met het volledige programma.