Leerlingen blij gemaakt met schooltassen

07 juni 2018

Topdrukte bij Boekhandel Broekhuis, waar afgelopen weekend de uitgifte van goed gevulde schooltassen voor leerlingen uit groep 1, groep 5 en de brugklas van start is gegaan.

In elke schoolklas zitten gemiddeld 2 of 3 kinderen die opgroeien in gezinnen waarvan ouders/verzorgers moeten rondkomen met weinig geld. De aanschaf van dure schoolspullen is voor deze gezinnen een lastige opgave. Kinderen uit de zogenoemde armoedegezinnen lopen het risico de nieuwe start op school met 1-0 achterstand te maken, omdat zij niet de nodige schoolspullen kunnen aanschaffen. De schooltassen van Stichting Leergeld Enschede, gevuld met de ‘standaard’ benodigde items, voorkomt sociale uitsluiting.

Trotse donateurs en medewerkers, maar nog veel belangrijker: veel blije gezichten van kinderen en ouders tijdens de kick-off van de uitgifte van de 3 schooltasprojecten van Stichting Leergeld Enschede. De komende 2 weken vindt de uitgifte van een kleine 650 gevulde schooltassen plaats. Op de eerste uitgiftedag hebben al veel kinderen een nieuwe schooltas uitgezocht.

Gevulde schooltassen voor voortgezet en basisonderwijs

Stichting Leergeld Enschede biedt goed gevulde schooltassen aan voor brugklassers (voortgezet onderwijs) en voor leerlingen in groep 1 en groep 5 van het primair onderwijs. Kinderen zijn zo, net als hun klasgenoten, uitgerust met de basisbenodigdheden en vallen hiermee niet uit de toon. Zo is de rugzak voor groep 1 en groep 5 o.a. gevuld met een goede lunchtrommel en drinkbeker; de rugzak voor de brugklas o.a. met een rekenmachine en passer, een gevuld etui, kaftpapier en een waardebon voor een schoolagenda naar keuze.

Lokale initiatieven maken dit project mogelijk

De Stichting Leergeld spreekt grote dankbaarheid uit naar haar samenwerkingspartners. Uitgifte vindt al vanaf dag 1 plaats bij Boekhandel Broekhuis. Haar vestiging in Enschede zit op een uitstekende centrale locatie en de uitstraling van de winkel maakt het een feestje om hier een nieuwe tas uit te mogen zoeken. De Ten Cate Human Help Foundation is nu voor de 3e keer op rij sponsor van het schooltasproject voor de brugklassers. De prachtige donatie die zij wederom dit nieuwe schooljaar doen, maakt het mogelijk dat de Stichting Leergeld deze vorm van kwaliteit aan haar klanten kan leveren.
Gemeente Enschede en Kiwanis Enschede Twente zijn gezamenlijk sponsor voor de schooltasprojecten voor groep 1 en groep 5. De uitbreiding van het schooltasproject met tassen voor het basisonderwijs, is een mooie aanvulling op het bestaande Kindpakket van de gemeente Enschede.

Aanvragen van een gevulde schooltas

Het aanvragen van een gevulde schooltas voor de brugklas en groep 5 kan nog tot eind juni; het aanvragen van een schooltas voor groep 1 van het basisonderwijs kan gedurende het gehele schooljaar (zo lang de voorraad strekt).

Over Stichting Leergeld Enschede

Stichting Leergeld Enschede wil sociale uitsluiting onder schoolgaande kinderen voorkomen. Dat kan komen doordat zij vanwege onvoldoende (financiële) middelen niet in staat zijn deel te nemen aan activiteiten die voor hun vorming van groot belang zijn. De Stichting richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die door werkloosheid of als gevolg van de economische crisis een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van het o.a. het schoolreisje en gymkleding, zwemlessen (vanaf 6 jaar), sport en cultuur nauwelijks op te brengen zijn. Het aantoonbaar inkomen moet beneden 120% van het bijstandsniveau liggen.