Leon Buiting nieuwe stadsdeelmanager Noord

22 december 2016

Met de benoeming van Leon Buiting als de nieuwe Stadsdeelmanager Noord is de opvolging voor Wilmien Haverkamp, die burgemeester van Tubbergen is geworden, geregeld.

Stadsdeelwethouder Hans van Agteren is er content mee. “Blij dat we op zo’n korte termijn een goede nieuwe stadsdeelmanager hebben kunnen vinden”. Leon Buiting is geen onbekende binnen de gemeente. Vanuit zijn huidige baan als afdelingshoofd Strategie & Beleid binnen het programma Economie, Werk & Onderwijs kent hij de stad goed.

Jarenlange ervaring

Leon Buiting is 56 jaar oud, getrouwd, heeft drie kinderen en is woonachtig in Enschede. Inmiddels werkt hij al 8 jaar voor de gemeente Enschede. Hij is begonnen als senior adviseur maatschappelijke ontwikkeling en werkt nu al weer zes jaar als afdelingshoofd Strategie & Beleid in het domein Economie, Werk & Onderwijs. Daarvoor werkte hij 30 jaar in de zorg in diverse managementfuncties. Ooit afgestudeerd en drager van de titel Master of Arts in management and innovation, heeft hij naast veel ervaring met het managen van veranderingen veel gevoel en ervaring met zorginhoudelijk management.

Wat is de link met Enschede?

Leon Buiting woont al bijna 50 jaar in deze stad. “Toen ik negen was ben ik hier komen wonen. Dit is inmiddels in alles mijn stad geworden. Ik heb Enschede zien groeien van de oude textielstad tot de bruisende en levende stad waarin het goed wonen, werken en leren is. Onze kinderen groeiden er op en we voelen er ons thuis. Er is cultureel, maatschappelijk en in het dagelijkse leven veel te doen en er zijn mooie plekken te bezoeken, zeker in het stadsdeel Noord”.

Wat wil je vooral voor het stadsdeel Noord betekenen?

Leon antwoordt: “Zelf vind ik dat ik er in die functie er in eerste instantie voor de mensen in het stadsdeel moet zijn. Een verbindende schakel tussen inwoners, ondernemers, instellingen, gemeente en andere partijen. Er samen voor zorgen dat we elkaar weten te vinden en opzoeken voor de dialoog; dat belemmeringen worden opgeheven en kansen kunnen worden waar gemaakt. Daar wil ik graag een rol in spelen en zo samen met collega’s en inwoners zorgen voor een goede kwaliteit van leven in ons stadsdeel”.

Leon Buiting zal per 1 februari 2017 de functie van Stadsdeelmanager Noord in gaan vullen.