Lever afgedankte lampen en kleine elektrische apparaten in

15 oktober 2019

Van 14 tot en met 21 oktober is het de Nationale Recycleweek.

Dit is een landelijke actieweek om inlevering van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) te stimuleren. Inwoners die e-waste inleveren bij de afvalbrengpunten of het Milieupark ontvangen een gratis kaartspel.

Gratis kaartspel en Jekko

Tijdens de Nationale Recycleweek krijgt iedereen die minimaal drie oude lampen inlevert op het afvalbrengpunt of Milieupark, eenmalig een gratis Wecycle Recycle kaartspel cadeau (op=op) en een gratis Jekko! Een Jekko is een handige kartonnen inzamelbox die het nog wat gemakkelijker maakt om kapotte lampen, batterijen en kleine elektrische apparaten netjes op één centrale plek te bewaren.

Recycling belangrijk

Doel van de inleveractie is om het inleveren van kleine elektrische apparaten en spaarlampen te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij een bezoek aan het afvalbrengpunt of Milieupark. Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.700 producenten en importeurs.