Maak gebruik van de nieuwe Energiebespaarlening

15 juni 2016

Wilt u uw woning verduurzamen? Met ingang van 1 juni 2016 kunt u een beroep doen op de Energiebespaarlening Overijssel om uw investering in bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen te financieren.

Waarom een Energiebespaarlening Overijssel?

De doelstelling van de provincie is dat 45 procent van alle koopwoningen voor 2020 het energielabel B hebben. Willen we deze doelstelling halen, dan moeten nog veel huizenbezitters hun huis energiezuinig maken.

De Energiebespaarlening wordt aangeboden door het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) en de provincie Overijssel en is de opvolger van de succesvolle duurzaamheidslening van de provincie Overijssel, die afgelopen zomer uitgeput raakte. De lening biedt gebruikers een flink rentevoordeel ten opzichte van een lening bij een commerciële bank:

  • De lening biedt een rentekorting tussen de 0,5 en 0,9 procent en hiermee ligt de actuele rente (peildatum 30 mei 2016) tussen de 1,7 en 2,0 procent. Een hoger leenbedrag betekent een lagere rente.
  • Het minimum leenbedrag is € 2.500,-, het maximum is € 25.000,-.
  • Bent u ouder dan 75 jaar? Ook dan kunt u de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen.

U kunt de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen via www.energiebespaarlening.nl/overijssel.

Wilt u weten welke duurzame maatregelen er in uw woning mogelijk zijn? Neem dan contact op met een van onze 4 wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente.

Via het centrale telefoonnummer 088 1850130 of via de website www.duurzaamthuistwente.nl kunt u een afspraak maken met een wooncoach voor een gratis en deskundig advies.