Maandag 24 oktober DOEN!Beurs in TwentseWelle

20 oktober 2016

Op maandag 24 oktober is er een DOEN!Beurs in stadsdeel Noord bij Museum Twentse Welle. Verschillende organisaties uit Noord bieden diverse vrijwilligersfuncties aan.

Veel mensen hebben via een DOEN!Beurs vrijwilligerswerk gevonden, een cursus gevolgd of weer een baan gevonden. De beurs is van 9.30 - 12.00 uur en van 13.30 - 15.00 uur en gratis toegankelijk voor iedereen.

Het thema van deze DOEN!Beurs in TwentseWelle is MeeDOEN Inspireert!. Mensen uit Noord met een bijstandsuitkering krijgen hiervoor een uitnodiging. Voor hen is de beurs verplicht. Het is de bedoeling dat zij in actie komen op gebied van vrijwilligerswerk, leren en/of werken. Het aanbod op de beurs is heel divers. Van één dag in de week vrijwilligerswerk, samen wandelen tot actuele vacatures voor een betaalde baan. Deelnemers maken zelf een keuze in wat hen aanspreekt en doen zo nieuwe ervaringen en inspiratie op. Uit ervaring blijkt dat veel mensen positiever in het leven komen te staan en weer plannen maken. Tientallen mensen zijn al doorgestroomd naar een betaalde baan.  

Formule DOEN!Beurzen succesvol

De DOEN!Beurs is een initiatief om mensen in de bijstand met een lange afstand tot de arbeidsmarkt te activeren. De beurzen zijn zo opgezet dat de eerste stap om actief te worden klein is en de keus bij de bezoeker zelf ligt. Deze opzet blijkt succesvol. Deelname is laagdrempelig maar ook verplicht. Daardoor gaan mensen nadenken over wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn of wat ze willen leren en zetten ze sneller vervolgstappen.

Gratis bezoek aan TwentseWelle voor beursbezoekers

Elke DOEN!Beurs vindt plaats op een aansprekende locatie in de eigen wijk. Ditmaal is dat Museum TwentseWelle. Het museum biedt veel mogelijkheden voor vrijwilligers. Op dit moment werken er meer dan 120 vrijwilligers in allerlei functies. Iedere bezoeker en standhouder krijgt van het museum gratis kaarten voor een dagje museum. De DOEN!Beurs is niet alleen voor genodigden. Iedereen die zich wil inzetten als vrijwilliger of een betaalde baan zoekt, is welkom.